Hiihtoa & tekniikkaa

29.02.2016|Latu&Polku Latu&Polku|Hiihto

Tekniset innovaatiot voivat olla huono isäntä, mutta renkinä ne palvelevat niin aktiiviliikkujaa kuin sunnuntaihiihtäjääkin.

Voi kysyä, mitä tästäkin talvesta olisi tullut ilman tykkilunta. Ilmastonmuutoksen edetessä niin voitelusta kuin latujenkin etsinnästä tulee entistä haastavampaa. Silloin on käännyttävä insinööritieteen puoleen.

[01] LATUTILANNE.FI on joukkoistettu verkkopalvelu, joka lupaa netin kattavimman, nopeimman ja luotettavimman tietopankin auki olevista laduista. Sivustolla on karttapalvelu, johon kuka tahansa voi lisätä ladun ja raportoida latujen kunnosta. Tällä hetkellä tiedot löytyvät yli 700 ladusta. Latutilanne on myös Facebookissa.
latutilanne.fi

[02] INFRAPUNAVOITELU on muun muassa Norjan maajoukkueen suosima koneellinen voitelutapa, jossa etuna siklaukseen on sotkun ja ajan säästön lisäksi suksea säästävä, pitkään kestävä voitelu. Hollolalaisen Ski-Outletin Juha Mikkola on käyttänyt Wax future -laitetta tämän kauden ajan ja asiakaspalaute on ollut pelkästään myönteistä. Laitetta valmistaa itävaltalainen Wintersteiger. Hinta pyörii viiden tonnin hujakoilla.
wintersteiger.com

Kommentoi