Latu&Polku-blogi

HUOM! Latu&Polku-blogin ylläpito on päättynyt. Tutustu uuteen verkkolehteen osoitteessa latujapolku.fi!

Retkipaikka: Mystisen kaunis jääluola Jyväskylässä

Aina ei tarvitse lähteä asutuksen keskeltä pois, jotta löytäisi upean retkipaikan. Usein riittää, että uskaltaa astua vain muutaman askeleen sivuun tutulta polulta. Niin kävi myös tällä kertaa, kun Jussi löysi aarteen, jonka ohi kymmenet ja taas kymmenet ihmiset kulkevat päivittäin. Vaan eivät kulkisi, jos tietäisivät...

16.01.2013|Latu&Polku

Retkipaikka: Nuuksion hienoin luola

Valtaosa Nuuksion kansallispuiston kävijöistä kohtaa vain sen puolen, jossa hoidetut reitit sattuvat kulkemaan. Heille, jotka uskaltavat poiketa näiltä poluilta, avautuu aivan toisenlainen Nuuksio, josta löytyy mm. kymmenkunta mainitsemisen arvoista luolaa. Näistä edustavin löytyy Vähä-Hauklammelta.

09.01.2013|Latu&Polku

Retkipaikka: Nurmijärven Hiidenkivillä

Keski-Uusimaa tarjoaa retkeilijälle koko joukon mielenkiintoisia geologisia kohteita. Tällä kertaa suuntaamme kahdelle Nurmijärven Hiidenkivistä. Toinen näistä on monelle yllättävänkin tuttu, vaikka se ei ehkä sattumalta paikalle osuessa enimmäisenä tulisi mieleen.

26.12.2012|Latu&Polku

Löytyretkeilyä tietoverkossa

Uusien kohteiden etsiminen voi parhaimmillaan olla lähes yhtä hauskaa kuin itse retkeily niissä. Tällä kertaa Retkipaikka valottaa tuota löytämisen riemua ja antaaa muutaman vinkin siihen, kuinka itse kukin voi löytää uusia retkikohteita internetin aarreaitasta.

21.12.2012|Latu&Polku

Ärjänsaari on Oulujärven aarre

Kainuun mereksikin tituleerattu Oulujärvi näyttää parhaat puolensa Ärjänsaaressa.

13.12.2012|Latu&Polku

Merirosvojen mailla Ryövärinholmassa

Kaarinan Ryövärinholmasta löytyy yksi Varsinais-Suomen upeimmista luolakohteista. Kerrotaanpa sen tarjonneen suojan myös hurjille merirosvoille, joiden maine elää vielä tänäkin päivänä. Tällä kertaa katsomme, millainen on paikka jännittävän tarinan takana.

28.11.2012|Latu&Polku

Ruokolahden Kummakivi

Etelä-Karjalan mielenkiintoisista retkikohteista puhuttaessa nousee silloin tällöin esille sana Kummakivi. Mystinen Kummakivi, josta lähes jokainen on kuullut puhuttavan, mutta vain harva on nähnyt sen, saati tietää mistä se löytyy.

21.11.2012|Latu&Polku

Haukkalan lähteeltä Laajavuoren pirunluolaan

Jyväskylän Laajavuori tunnetaan hyppyrimäestä, laskettelurinteestä ja kylpylähotellista. Näiden lisäksi vuoren rinteiltä löytyvät myös omat salaisuutensa. Judinin Jussi ottaa lukijat mukaansa näihin harvan tuntemiin retkipaikkoihin.

14.11.2012|Latu&Polku

Retkipaikka: Retki kotimaisiin luoliin on seikkailu

Suomen Latu julkaisee Retkipaikka-blogin kirjoituksia jatkossa säännöllisesti sivuillaan. Yhdessä haluamme kertoa erityisesti lähiretkeilystä - parhaat kokemukset kun ovat usein lähempänä kuin luulemmekaan. Sarjan ensimmäisessä kirjoituksessa tutustutaan Suomen luoliin.

07.11.2012|Latu&Polku

Patikointia pyhässä maassa

”Patikointi Israelissa avaa maan maiseman, elämäntavan ja historian aivan uudella tavalla”, kertoo rovasti Veli-Matti Hynninen. Vaeltaminen jalkaisin, apostolin kyydillä, voi tuoda kokeneellekin Pyhän maan matkailijalle uuden näkökulman maahan ja sen asukkaisiin.

14.04.2011|Latu&Polku Ulkoile