Uutiset

Image

Kävelykilometrikisa on päättynyt - onnea voittajille!

05.10.2022

Vuoden 2022 kävelykilometrikisa on tullut päätökseen, ja samalla päättyy Kävelykipinä-kampanja. Ensi vuonna uudelleen!

Tänä vuonna kisa oli erityisesti kärkipään osalta kutkuttavan jännittävä. Viimeisen viikon aikana kärkipaikka vaihtui monessa sarjassa. Kaikkein jännittävintä se on ollut kuntien välillä, kun Enonkoski ja Hartola kävivät kisaa loppuun saakka. Ja viimeiset tarkistetut tulokset näyttävät, että kuntakisan voitti Hartolan kunta alle kilometrin erolla Enonkosken kuntaan. Onnea Hartola!

Yksilösarjan voittaja oli ylivoimainen talvikki 1950. Hän käveli uskomattomat 36 km joka päivä viiden kuukauden ajan ja saavutti tuloksen 5572,3 kilometriä. Onnea!

Parisarjan voiton vei SIMPUKKA yhteensä 4398 kilometrillä, mikä tekee 2199 kilometriä per henkilö.

Piensarjan voittoa juhli viime vuoden pronssimitalisti Furubo, jonka kuusi kävelijää kävelivät yhteensä 10 663 kilometriä.

Suursarjan ylivoimainen voittaja oli Tahko Pihkala -seuran oma Tahkon Kiertäjien joukkue, jonka 27 kävelijää kävelivät 21 081 kilometriä.

Lopulliset tulokset ovat luettavissa Kävelykilometrikisan 2022 sivulta. Sieltä voi löytää monia jännittäviä asioita, joita on viiden kuukauden ja yli 2 miljoonan kilometrin aikana sattunut.

Kiitos kaikille 922 kävelyjoukkueen kapteeneille ja 5478 kävelijälle!

On ollut hienoja kävelypäiviä, mutta myös välillä helteisiä ja kosteitakin, mutta kuntomme on noussut, mieliala parantunut ja bensaa on säästetty.

 

Erityismainintoina vielä seuraavat:

Suurin kävelyjoukkue: 2M-IT OY, 97 hlö

Eniten kilometrejä yhteensä: 2M-IT OY, 56 346,1 km, (suursarjan 6. sija)

Eniten kilometrejä yhteensä kunnassa: Helsinki, 304 833,2 km

Eniten kilometrejä yhteensä piensarjassa: Finnfund22, 20 075,4 km

 

Palkintojenjakotilaisuus Helsingissä 10.10.

Tervetuloa palkintojenjakoon Olympiastadionin itäpuolella olevalle Tahkon patsaalle maanantaina 10.10.2022 klo 14.00. Silloin palkitaan jokaisen sarjan kolme parasta ja luovutetaan iso pysti Suomen aktiivisimmalle kävelykunnalle eli Hartolalle

Fanfaarien jälkeen lähdetään yhdessä tekemään 5 km:n lenkki stadionin ja Töölönlahden ympäri. Välillä pysähdytään historiallisissa paikoissa kuten Paavo Nurmen patsaalla ja Töölönlahden Kuutamouintipaikalla. Kävely kestää 1 h 15 min. Lopuksi juodaan mehua Tahkon patsaalla.

Mikäli kolmesta parhaasta joukkueesta yksikään edustaja ei pääse tilaisuuteen, pyydetään olemaan yhteydessä Tuomo Jantuseen (tuomo@jantunen.fi), ja sopimaan palkintojen toimittamisesta postitse.