Uutiset

Image

Kävelyn toukokuu on alkanut - huomasitko Kävelykipinän televisiossa?

05.05.2021

Eilen tiistaina 4.5. Kävelykipinä pyörähti virallisesti käyntiin. Tuhannet ahkerat ulkoilijat ovat jo ehtineet kerätä kilometrejä kävelykilometrikisaan ja nauttia muutenkin kevään tarjoamista kävelymahdollisuuksista.

Eilen Kävelykipinän saattoi bongata myös televisiossa. MTV:n kymmenen uutisissa nähtiin kuvaa Helsingin Paloheinästä sekä kuultiin tapahtuman pääsihteeri Tuomo Jantusen terveisiä. (Kohta 14:40)

Tahko Pihkala -seura näyttää Paloheinässä esimerkkiä siinä, millaisia kävelymahdollisuuksia voi järjestää koronarajoituksista huolimatta. Helsingissä ei järjestetä massatapahtumia, vaan Paloheinään on tauluin ja opastein merkitty viiden kilometrin reitti omalla ajalla reippailtavaksi. Lähtöpaikalle Suomen Ladun majalle on pystytetty komeat taulut jotka kehottavat ulkoilijoita koittamaan haastetta entisaikojen malliin. Vastaavia mahdollisuuksia voidaan järjestää kaikkialle Suomeen – ja järjestetäänkin.

Keskiviikkona kävelykipinään on ilmoittautunut lähes 120 yhdistystä tai kuntaa, joista suurin osa latuyhdistyksiä. Nämä on lueteltu sivulla tapahtumat ja järjestäjät. Tiedossa on kymmeniä erilaisia kävelytilaisuuksia, -mahdollisuuksia ja tempauksia ympäri Suomen.

Kävelykilometrikisaan puolestaan on ilmoittautunut jo 1640 joukkuetta. Viidessä päivässä kilometrejä on ehtinyt kertyä jo yli 90 000! Jos et vielä ole mukana missään joukkueessa, liity, perusta oma tai osallistu yhden hengen joukkueena. Saammeko yhteensä miljoona kilometriä kasaan?

MTV:n uutinen Kävelykipinästä

 

Kuva: MTV:n uutiset / ruutukaappaus