Uutiset

Image

Kävelykipinän kampanja-aika on ohi – kilometrien kerääminen jatkuu syksyyn saakka

28.05.2021

Suomen Ladun ja Tahko Pihkala -seuran valtakunnallinen Kävelykipinä -kampanja päättyi virallisesti tiistaina 25. toukokuuta. Yhdistykset ja muut organisaatiot ovat kuitenkin järjestäneet hyvin joustavasti suurempia ja pienempiä kävelytapahtumia halki toukokuun, ja vielä tälläkin viikolla kävellään yhteisesti monella paikkakunnalla. 

Kävelykipinään osallistui toista sataa erillistä yhdistystä ja muuta organisaatiota. Mikäli suunnitelmat pitivät paikkansa, on viimeisen neljän viikon aikana kävelty joka päivä Kävelykipinän merkeissä jossakin päin Suomea. 

Latuyhdistyksiä on ollut mukana noin 70, Helsingistä Sodankylään ja Vaasasta Joensuuhun. Moni teki yhteistyötä kunnan liikuntatoimen kanssa. Kattavasti edustettuna ovat olleet myös Eläkeliitto sekä Kansalliset Seniorit, joista kummastakin osallistui noin kolmekymmentä yhdistystä pitkin Suomea. Kuntia on ollut aktiivisesti mukana ainakin 26. Lisäksi mukana ovat olleet esimerkiksi Hengitysliitto, Marttaliitto, joitakin partiolippukuntia, Suomen Urheiluopisto sekä reserviläisjärjestöjä.

Maaottelumarssin juhlavuotta on muisteltu muuallakin, esimerkiksi Reserviupseeri- ja Reserviläisliittojen marssitapahtuma täydensi Kävelykipinää. Helsingin Kalliossa taas järjestettiin kokonainen kävelyfestivaali.

Koska kävelyiden järjestäminen on ollut hyvin vapaamuotoista, voi hyvin olla, ettei tieto jokaisesta kävelytilaisuudesta ole kantautunut meidän korviimme saakka. Tämä ei kuitenkaan vähennä itse kävelyn arvoa – tärkeintä on, että kävelemään on ylipäätänsä päästy!

 

Kävelytempausten rinnalla on osallistuttu sankoin joukoin kävelykilometrikisaan. Vaikka Kävelykipinä päättyykin virallisesti nyt, jatkuu kävelykilometrikisa ja toivon mukaan jokaisen kävelyharrastus lokakuuhun saakka. Lisätietoja kävelykilometrikisan suorittamisesta täällä.

Suomalaisten osallistuminen kävelykilometrikisaan on ollut huimaa. Perjantaihin 28.5. mennessä kisassa on kävelty jo 740 000 km. Osallistujia on mukana yli 10 000, ja joukkueita yli 3000.

Varsinaisia Kävelykipinä-tempauksia ja -tapahtumia on ollut toukokuussa yhteensä yli 90:ssä kunnassa, varsin tasaisesti ympäri Suomen. Määrällisesti eniten Uudenmaan ja Varsinais-Suomen kuntien alueella, suhteellisesti eniten taas Etelä-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Yksittäisiä kävelykilometrikisaan osallistuneita on puolestaan ollut yli neljässä viidennestä Suomen kunnista. Esimerkiksi Kainuun, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen kunnista joka ikisessä osallistuttiin kävelykilometrikisaan. Vaikka esimerkiksi Ristijärvellä tai Paltamossa ei tapahtumaa järjestettykään, takaa molemmissa kunnissa yksi ainoa kävelijä kävelykilometrikisassa mukana olemisen. Ahkerimmin suhteessa väkilukuun on toukokuun lopussa kävelty Enonkoskella, Myrskylässä sekä Alavieskassa.

Nyt Kävelykipinän tiedotus hiljenee vähitellen – ajankohtaista kilometrikisan seurantaa voi tehdä sivulla kavelykilometrikisa.fi Tahko Pihkala -seura sekä Suomen Latu kiittävät kaikkia tavalla tai toisella mukana olleita. Varsinaisen Kävelykipinän toteuttivat nimenomaan paikalliset yhdistykset poluilla, pururadoilla ja jalkakäytävillä – teidän ansiostanne on nyt sytytetty toivon mukaan suuri ja loistava kipinä kävellä!

 

Kuva: Mairit Pellinen