Uutiset

Image

Kansallinen Hiihtopäivä innosti yli 200 000 suomalaista ladulle suojasäästä huolimatta

29.02.2024

Kansallista Hiihtopäivää vietettiin viime viikon lauantaina 24.2.2024 koko maassa suojasäässä. Olosuhteista huolimatta ympäri Suomen järjestettiin jopa satoja hiihtoaiheisia tapahtumia.

Kansallisen Hiihtopäivän tapahtumien joukossa oli erilaisia hiihtoretkiä, aikuisten ja lasten hiihtokouluja, perheille suunnattuja talviriehatapahtumia sekä suuria massahiihtotapahtumia. Myös omatoimisesti hiihtämään lähteneet pääsivät nauttimaan lukuisista latukahviloista ja pop-up pisteistä latujen varsilla.

“Keli oli haastava koko Suomessa, mutta siitä huolimatta paljon iloisia hiihtäjiä osallistui tapahtumiin ja kävi omatoimisesti hiihtämässä. Ennen kaikkea oli ilo nähdä paljon pieniä hiihtäjiä ja ensikertalaisia laduilla. Kansallisen Hiihtopäivän idea onkin innostaa hiihtämään matalalla kynnyksellä”, sanoo kampanjaa koordinoiva Petteri Tiainen Suomen Ladusta.

Lähes puolet suomalaisista on kuullut Kansallisesta Hiihtopäivästä

Suomen Ladun tavoitteena on laajentaa Kansallisen Hiihtopäivän kampanja koko kansan yhteiseksi juhlapäiväksi. Kampanja järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Taloustutkimuksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan 48 prosenttia suomalaisista tunnistaa juhlapäivän.

Suomen Latu toteutti kampanjan yhteistyössä Suomen Hiihtoliiton, Suomen Työväen Urheiluliiton, Eläkeliiton ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

Lisätietoja

Asiantuntija, tapahtumat
Petteri Tiainen
0505566844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi