Uutiset

Image

Ilmoittautuminen laturetkien järjestäjäksi on avoinna 1.11.2021-16.1.2022

01.11.2021

Ilmoittautuminen laturetken järjestäjäksi on nyt avoinna. Voit ilmoittautua järjestäjäksi 1.11.2021 - 16.1.2022. Kaikki laturetket järjestetään Kansallisena hiihtopäivänä 29.1.2022. Tavoitteena on järjestää mahdollisimman monta laturetkeä ympäri Suomea. Tervetuloa järjestäjäksi!

Mikä on kansallinen hiihtopäivä?

Kansallista hiihtopäivää vietetään tammikuun viimeisenä lauantaina 29.1.2022. Tavoitteena on luoda päivästä koko kansan yhteisöllinen tapahtuma ja saada ihmiset hiihtämään kaikkialla Suomessa. Suomen Latu kannustaa kaikkia jäsenyhdistyksiään järjestämään laturetken!

Kansallisena hiihtopäivänä hiihdetään myös Helsingin Olympistadionilla ja samalla käynnistyy Helsinki Ski Weeks -tapahtuma. Kansallisen hiihtopäivän tapahtumia järjestetään yhdessä Suomen Hiihtoliiton, Suomen Sydänliiton, Suomen Ladun, TUL:n ja YLEn kanssa. 

Laturetken järjestäminen

Laturetken voi toteuttaa juuri yhdistyksellenne sopivalla tavalla. Laturetki voi olla vaikkapa koko perheen retki läheiselle latumajalle, pidempi hiihtolenkki konkareille tai merkitty reitti omatoimisesti hiihdettäväksi. Lue lisää laturetken järjestämisestä täällä ja ilmoittaudu järjestäjäksi. Kaikkien laturetkien järjestäjien kesken arvotaan Startexin voidepaketti. Kannustamme laturetkien järjestelyissä yhteistyöhön paikallisen sydänyhdistyksen kanssa, sillä myös kaikki sydänyhdistykset on kutsuttu mukaan Kansallisen hiihtopäivän järjestelyihin.

Mitä jos ei olekaan lunta?

Suomen talvi saattaa yllättää. Suosittelemme miettimään vaihtoehtoisia toteuttamismuotoja jo etukäteen, etteivät laturetken järjestelyt eivät kaatuisi olosuhteisiin. Yhteinen ulkoilupäivä ja -retki Kansallisena hiihtopäivänä on joka tapauksessa mukava tapahtuma. Laturetken varasuunnitelmana voi pohtia vaihtoehtoisia, lyhyempiä reittejä, jossa lumitilanne on varmempi tai jopa vaihtoehtoisen liikuntatavan miettimistä. Voisiko laturetken toteuttaa vaikkapa sauvakävellen, mikäli lumitilanne ei olekaan suotuisa?

Kansallinen hiihtopäivä ja laturetket käynnistävät myös Suomen Ladun Rakastu hiihtoon -kampanjan, joka jatkuu aina 27.2.2022 saakka. #kaikkiladulle #rakastuhiihtoon