Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu kysymysten ja vastausten muodossa tietopaketti, josta selviävät olennaisimmat asiat Suomen Ladun jäsenyydestä. Epäselvissä asioissa voit kysyä neuvoa jäsenpalvelustamme.

Mitä etuja Suomen Ladun jäsenyyteen kuuluu?

Suomen Ladun jäsenenä saat alennuksia järjestämistämme koulutuksista, kursseista, vaelluksista ja tapahtumista. Lisäksi postilaatikkoosi kolahtaa Latu & Polku -lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jäsenenämme kuulut myös johonkin paikalliseen jäsenyhdistykseemme, joten saat myös oman jäsenyhdistyksesi palvelut ja tiedotteet. Suomen Ladun jäsenet saavat rahanarvoisia liikunnallisia etuja niin majoituspalveluista kuin retkeilytarvikkeista. Katso kaikki jäsenetumme ja ohjeet etujen saamiseksi kohdasta Jäsenedut.

Suomen Ladun jäsenyhdistyksillä on myös omia paikallisia etuja. Kysy lisää omasta yhdistyksestäsi.

Miten jäsenyyden hinta määräytyy?

Jäsenyyden hinta määräytyy kunkin paikallisyhdistyksen vahvistaman jäsenmaksun mukaan. Saat oman yhdistyksesi maksutiedot Jäsenyhdistyshaku-sivultamme syöttämällä yhdistyksen nimen hakukenttään.

Jäsenyys laskutetaan vuosittain paperilaskulla, jonka oikeassa yläkulmassa on irti repäistävä jäsenkortti. Tällä hetkellä emme tarjoa e-laskua tai sähköisessä muodossa olevaa jäsenkorttia. Ensimmäistä kertaa verkossa liittyessä jäsenyys on mahdollista maksaa verkkomaksuna verkkopankissa.

Mistä jäsenkortin saa?

Kun olet liittynyt jäseneksi, sinulle postitetaan noin kahden viikon sisällä jäsenmaksulasku. Laskun oikeassa yläkulmassa on irrotettavana joko tavallinen jäsenkortti tai perhejäsenyyskortti. 1.10. jälkeen liittyneille ei lähetetä laskua eikä jäsenkorttia kuluvalta vuodelta, vaan jäsenmaksulasku saapuu vasta tammikuussa.

Liittymisen yhteydessä verkkomaksuna jäsenyytensä maksaneilla on mahdollisuus tulostaa jäsenkortti maksutapahtuman päätteeksi. Verkkomaksuna jäsenyyden maksaneille ei lähetetä jäsenkorttia ilman erillistä pyyntöä. Voit kuitenkin pyytää jäsenkortin jäsenpalvelulta: jasenpalvelu@suomenlatu.fi.

Mitä tarkoittavat eri jäsenlajit?

Suomen Ladun jäsenlajit ovat erilaisia jäsenyyden tyyppejä eri elämäntilanteita varten. Voit olla Suomen Ladun jäsen jäsenyhdistyksen henkilö- perhe- tai nuoriso/opiskelijajäsenenä. Rinnakkaisjäsenyys on lisäjäsenyys toisessa Suomen Ladun jäsenyhdistyksessä.

Katso tarkemmat kuvaukset eri jäsenlajeista täältä. Kaikki yhdistykset eivät tarjoa kaikkia jäsenlajeja.

Jäsenlajia ei voi muuttaa kuluvana vuonna kun jäsenmaksu on maksettu. Jäsenlajin voi kuitenkin kirjata muuttuvaksi tulevassa vuodenvaihteessa uudella laskutuskaudella. Jos haluat muuttaa jäsenlajia, ota yhteys jäsenpalveluun: jasenpalvelu@suomenlatu.fi

Ovatko jäsenedut samat kaikissa jäsenlajeissa?

Latu & Polku -lehteen liittyviä eroja lukuun ottamatta jäsenedut ovat samat. Perhejäsenyydessä edut tai alennukset saadaan kaikille perheenjäsenille, kun näytetään oston yhteydessä perhekorttia.

Miten voin vaihtaa jäsenlajia tai -yhdistystä?

Kun jäsenmaksu on maksettu, ei jäsenlajia tai -yhdistystä voi vaihtaa enää kuluvana vuotena. Jos siis haluat vaihtaa jäsenlajia tai jäsenyhdistystä, ole yhteydessä jäsenpalveluumme ennen kuin maksat jäsenmaksun. Uudet jäsenmaksulaskut lähetetään aina tammikuussa.

Vaikka yhtä jäsenyyttä ei voi vaihtaa kesken vuoden, voi kuluvana vuonna ostaa uusia jäsenyyksiä olemassaolevan jäsenyyden lisäksi, esimerkiksi rinnakkaisjäsenyyksiä toisiin yhdistyksiin. Kysy lisää jäsenpalvelusta.

Miten liityn rinnakkaisjäseneksi?

Voit liittyä rinnakkaisjäseneksi joko ottamalla yhteyttä jäsenpalveluun tai täyttämällä verkkoliittymislomakkeen.

Nykyisellä verkkoliittymislomakkeella sinun täytyy ensin valita jäsenyhdistys, johon haluat rinnakkaisjäsenyyden, ja sen jälkeen valita kohdan "Rinnakkaisjäsen". Liittyäksesi rinnakkaisjäseneksi sinun täytyy syöttää aiemman jäsenyyden jäsennumero (tai Latu ja Polku -lehden takakannessa lukeva asiakasnumero) sekä etu- ja sukunimesi ja sähköpostiosoite, että järjestelmä voi todentaa aiemman jäsenyytesi.

Miten toimin, jos muutan toiseen osoitteeseen?

Suomen Ladulla on käytössä Postin osoitepäivitys kerran viikossa. Jos osoitteenmuutoksesi ei ole tullut Postin kautta, voit tehdä sen Palvelukortillamme, joka on myös Latu & Polku -lehdessämme. Samalla voit ilmoittaa jäsenyyden siirrosta lähimpään yhdistykseesi. Siirto astuu voimaan seuraavan laskutuskauden alusta. Kun jäsenmaksu on maksettu, ei yhdistystä voi vaihtaa enää kuluvana vuotena.

Miten voin liittää perheenjäseniäni Suomen Ladun jäseneksi?

Jos sinulla on jo perhejäsenyys, voit lisätä samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä kesken vuoden. Tämä tapahtuu olemalla yhteydessä jäsenpalveluumme. Jos sinulla on ainoastaan henkilöjäsenyys, et voi vaihtaa sitä perhejäsenyydeksi kesken vuotta. Voit kuitenkin ostaa perhejäsenyyden henkilöjäsenyyden rinnalle kuluvaksi vuodeksi ja vaihtaa kokonaan perhejäsenyyteen ennen seuraavan vuoden jäsenmaksun maksamista.

Mistä saan tietoa Suomen Ladun toiminnasta?

Suomen Ladun nettisivustolla on kattavasti tietoa toiminnastamme. Hyvään alkuun pääset tutustumalla Lajit-, Tapahtumat- ja Koulutukset-sivuihin.

Mistä saan tietoa oman jäsenyhdistykseni toiminnasta?

Oma jäsenyhdistyksesi tiedottaa sinulle suoraan käyttämiään kanavia pitkin (esim. sähköpostitse), mutta eri yhdistysten aktiivisuus tiedottamisessa vaihtelee. Useimmilla paikallisyhdistyksillä on omat nettisivut, joita voit seurata. Kätevä tapa seurata oman paikallisyhdistyksesi tai lähialueesi tapahtumia on Suomen Ladun nettisivujen tapahtumakalenteri, johon yhdistykset päivittävät tapahtumatietojaan. Voit hakea tapahtumia alueen, yhdistyksen tai lajin mukaan.

Voinko osallistua jäsenyydelläni myös muiden jäsenyhdistysten toimintaan?

Jos haluat osallistua toisen Suomen Ladun jäsenyhdistyksen toimintaan mukaan, varmista osallistuminen yhdistyksestä tai liity oman jäsenyyden lisäksi rinnakkaisjäsenenä haluamaasi yhdistykseen.

Päättyykö jäsenyys, kun jätän jäsenmaksun maksamatta?

Jäsenyys ei pääty automaattisesti, jos jättää jäsenmaksun maksamatta. Tarvitsemme jäsenyyden päättämisestä erillisen ilmoituksen. Palvelukortti on kätevin tapa täyttää ilmoitus.