Olen jo jäsen

Jäsenkortti ja itseasiointi

Jäsenen itseasiointisivusto Jäsenpolku avautui 1.11.2022. Itseasioinnin kirjautumisosoite on suomenlatu.fi/jasenpolku.

Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, valitse "Luo uusi salasana" ja seuraa sivuston ohjeita. Käyttäjätunnuksesi on Suomen Ladun jäsenrekisteriin ilmoittamasi sähköpostiosoite. Huomaathan, että mikäli et ole ilmoittanut sähköpostiosoitettasi, et pääse kirjautumaan palveluun.

Sivuston kuvakkeiden kautta löydät jäsenkortin, yhteystietojesi muokkauksen, jäsenyytesi tiedot sekä tietoa yhdistyksesi ja Suomen Ladun toiminnasta. Sivusto toimii myös mobiililaitteilla.

Jos käytössäsi ei ole tietokonetta tai mobiililaitetta, voit pyytää jäsenkortin tulosteena Suomen Ladun jäsenpalvelusta: jasenpalvelu@suomenlatu.fi tai puhelimitse 09 8567 7450.

Perheenjäsenen jäsenkortti Jäsenpolussa

Perheenjäsenen tietoihin täytyy lisätä kyseisen henkilön sähköposti, jonka jälkeen perheenjäsen pääsee kirjautumaan omaan Jäsenpolkuunsa. Pyydä lisäystä Palvelukortilla tai sähköpostitse (jasenpalvelu@suomenlatu.fi), lisäystä et voi tehdä itse. Lapset, joilla ei ole omaa sähköpostiosoitetta, löytyvät kohdasta Jäsenyydet ja luottamustoimet.

Jäsenmaksulasku ja jäsennumero

Jäsenmaksulasku löytyy jatkossa Jäsenpolusta. Lähetämme sen vuodenvaihteessa myös sähköpostitse, mikäli meillä on tiedossa sähköpostiosoitteesi. 

Vuoden 2023 jäsenmaksulasku on mahdollista tilata e-laskuna. Tilaamiseen tarvitset kolme tietoa: 1) vuoden 2022 jäsenmaksulaskun viitenumeron, jonka löydät Jäsenpolusta 2) uuden jäsennumerosi, jonka löydät Jäsenpolusta jäsenkortilta tai Omista tiedoista 3) verkkopankissa haettava laskuttajan nimi on "Suomen Latu ry". E-laskun tilaamiseen voit etsiä ohjeita oman pankkisi verkkosivuilta. E-laskun tilaus näkyy Jäsenpolussa omissa tiedoissa yleensä tilaamista seuraavana arkipäivänä.

Suomen Ladun jäsennumerot uudistuvat. Jatkossa sinulla on vain yksi jäsennumero, vaikka olisit useamman yhdistyksen jäsen. Asiakasnumeron eli jäsennumerosi sekä 2023 laskun viitteen löydät jäsenmaksulaskulta tai itseasioinnin Laskut-osiosta. 

Jäsenet, joilla ei ole sähköpostiosoitetta, saavat laskun paperisena.

Miten jäsenyyden hinta määräytyy?

Jäsenyyden hinta määräytyy kunkin paikallisyhdistyksen vahvistaman jäsenmaksun mukaan. Saat oman yhdistyksesi maksutiedot Jäsenyhdistyshaku-sivultamme syöttämällä yhdistyksen nimen hakukenttään.

Miten teen osoitteenmuutoksen?

Suomen Ladulla on käytössä Postin osoitepäivitys. Jos sinulla on osoiteluovutuskielto Postissa, voit ilmoittaa uuden osoitteen Suomen Ladun Palvelukortilla. Tieto osoitteenmuutoksesta menee myös yhdistykseen.

Miten vaihdan jäsenlajia?

Kun jäsenmaksu on maksettu, ei jäsenlajia voi vaihtaa kuluvana vuotena. Jos ehdit jo maksaa, ota yhteyttä Suomen Ladun jäsenpalveluun. Jäsenpalvelu kirjaa muutokset jäsentietoihin valmiiksi seuraavalle vuodelle.

Miten vaihdan jäsenyhdistystä?

Kun jäsenmaksu on maksettu, ei yhdistystä voi vaihtaa kuluvana vuotena. Jos ehdit jo maksaa, ota yhteyttä Suomen Ladun jäsenpalveluun. Jäsenpalvelu kirjaa muutokset jäsentietoihin valmiiksi seuraavalle vuodelle. Toiseen yhdistykseen on kuitenkin mahdollista ostaa henkilökohtainen rinnakkaisjäsenyys loppuvuodeksi.

Miten voin lisätä perhejäsenyyteeni perheenjäseniä?

Voit lisätä samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä (1-2 aikuista ja kaikki alle 18-vuotiaat lapset, jotka asuvat samassa taloudessa) ottamalla yhteyttä jäsenpalveluumme. Tieto liittymisestä menee myös yhdistykseen.

Voinko osallistua oman jäsenyhdistykseni toiminnan lisäksi myös muiden jäsenyhdistysten toimintaan?

Varmista osallistuminen yhdistyksestä tai voit liittyä rinnakkaisjäseneksi. Rinnakkaisjäsenyys on halvempi kuin jo maksamasi pääjäsenyys.

Päättyykö jäsenyys, jos jätän jäsenmaksun maksamatta?

Jäsenyys ei pääty automaattisesti, jos jättää jäsenmaksun maksamatta. Tarvitsemme jäsenyyden päättämisestä erillisen ilmoituksen. 

Voit ilmoittaa eroamisesta Jäsenpolku-itseasiointisivustollapalvelukortilla, sähköpostitse jasenpalvelu@suomenlatu.fi tai puhelimitse 09 8567 7450. Jäsenpolussa valitse Jäsenyydet ja luottamustoimet, valitse jäsenyys jonka haluat päättää ja painike "Päätä jäsenyys". Seuraavassa vaiheessa on vielä valittava jäsenyyden päättymissyy ja ajankohta sekä painettava "Tallenna".

Tieto erosta menee myös yhdistykseen.

Ulkoilukalenteri

Vuoden viimeisen Latu&Polku-lehden mukana postitetaan seinäkalenteri. Kalenteri on Suomen Ladun varainkeruutuote. Mikäli et halua paperista kalenteria, kirjaudu Jäsenpolkuun. Valitse omista tiedoista viestintä, jossa voit kieltää varainkeruutuotteiden lähettämisen. Tällöin sinulle ei postiteta kalenteria.