Voiko vilukisu rakastua talviuintiin? Entä kuinka kauan menee, että kylmä ei tunnu enää epämiellyttävältä? Heti, kun sitä ei en...

ma tammik. 09 08:53:58 2023

Voiko vilukisu rakastua talviuintiin? Entä kuinka kauan menee, että kylmä ei tunnu enää epämiellyttävältä?

Heti, kun sitä ei enää määrittele kielteisillä ilmauksilla. Aikaa siihen kuluu noin 30 sekuntia.

Toimittaja Pauliina Toivanen aloitti kylmään veteen totuttelun jo syksyllä – aluksi saunasta kavereiden tsemppaamana, neopreenitossujen avittamana. Myöhemmin tarve päästä veteen oli jo niin kova, että hän uskaltautui uimaan myös ilman saunaa ja yksin.

Entisen vilukissan vinkit talviuinnin aloittajille tulevat tässä:
​​1. Sovi uintitreffit kaverin kanssa, joka kannustaa sinua pysymään rauhallisena ja hengittämään hitaasti.
2. Hanki neopreenitossut. Ne auttavat rantaan tepastelussa ja vedessä rauhallisena pysymisessä. Myös villasukat tepsivät paremman puutteessa. Jos sinulla ei ole hanskoja, pidä kädet vedenpinnan yläpuolella.
3. Lämmittele ennen avantoa. Kävele, hypi, pompi, juokse, punnerra. Kun keho tuntuu lämpimältä, on helpompi mennä veteen.
4. Älä määrittele kylmän tunnetta kielteiseksi ja lopeta itsesi identifioiminen vilukissaksi.
5. Huomaa rauhallisen hengityksen tuoma vaikutus olotilaan.

Lue koko juttu: https://www.latujapolku.fi/uutiset/voiko-vilukisu-rakastua-talviuintiin.html

Tällä viikolla vietetään Rakastu talviuintiin -viikkoa ja luvassa on tietoa talviuinnista, tapahtumia sekä kaikille avoin ja ilmainen webinaari.

Tervetuloa mukaan!💙

#rakastutalviuintiin

Syötteet

Suomen latu instagramissa

3

Hyvää syytä liittyä Suomen Ladun jäseneksi

Ulkoile

Ulkoilu on yhdessäoloa parhaimmillaan: se lisää onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteenamme on, että kaikki löytävät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.

Osallistu

Suomen Ladun 176 jäsenyhdistystä tarjoavat mahdollisuuden löytää oman ulkoilevan yhteisön, jossa voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Vaikuta

Ulkoilu kuuluu kaikille. Suomen Ladun jäsenyys on vahva kannanotto ulkoilmaelämän puolesta. Me haluamme tehdä Suomesta maailman parhaan ulkoilumaan.

Näin liityt jäseneksi

Suomen Ladun jäseneksi liitytään jäsenyhdistyksen kautta, joita on 176 eri puolilla Suomea. Voit valita lähiseutusi yhdistyksen, valtakunnallisen yhdistyksen tai Suomen Ladun suorajäsenyyden.

Jäsenenä saat myös monipuoliset valtakunnalliset ja paikalliset jäsenedut, kuten arvostetun Latu&Polku lehden.

Liity jäseneksi