Suomen Latu: Yllätysvieraita tänään toimistolla. Axa Sorjanen ja Harri Kirvesniemi kävivät kylässä esittelemässä Harrin valmentajan Jorma Mannisen kirjaa "Poika, sinusta tulee vielä hiihtäjä".

pe 20. toukokuuta 2016 18.44.25

Yllätysvieraita tänään toimistolla. Axa Sorjanen ja Harri Kirvesniemi kävivät kylässä esittelemässä Harrin valmentajan Jorma Mannisen kirjaa "Poika, sinusta tulee vielä hiihtäjä".

Ajankohtaista

Suomen Ladun toimisto on kiinni 4.–22.7.2022

Palvelemme taas normaalisti 25.7. alkaen.

30.06.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Ulkoile

30.06.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Ulkoile

Ota huomaavaisen maastopyöräilijän etiketti haltuun

Suomen Latu on julkaissut yhdessä Metsähallituksen ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston kanssa uudistetun maastopyöräilijän etiketin. Etiketti muistuttaa luonnossa pyöräilyn pelisäännöistä ja vastuullisista toimintatavoista.

29.06.2022 | Ulkoile, Vaikuta

29.06.2022 | Ulkoile, Vaikuta

Nordic Night in Nature haastaa kaikki pohjoismaalaiset nukkumaan yön ulkona

Nuku yö ulkona -tapahtuma on tänä vuonna osa yhteispohjoismaista Nordic Night in Nature -kampanjaa. Pohjoismaista ulkoiluperinnettä juhlitaan nukkumalla ulkona Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

15.06.2022 | Nuku yö ulkona, Ulkoile, Vaikuta

15.06.2022 | Nuku yö ulkona, Ulkoile, Vaikuta

Syötteet

Lähde patikoimaan Borneoon tai pyöräilemään Vietnamiin – Olympian matkaelämyksiä jo 70 vuotta

21.06.2022

Julkisilla kansallispuistoon

11.06.2022

Viisi tapaa retkeillä perheen kanssa

06.06.2022

OmaKARTTA uudistui: Itse suunnitellun kartan saa nyt säänkestävänä maastokarttana tai kehyksissä seinälle

02.06.2022

Otatko kesäretkille mukaan koiraystäväsi? 🐶 Ulkoilulähettiläs Taru Liukkonen retkeilee paljon koiransa Pyryn kanssa ja antaa nyt vinkkinsä koiran kanssa retkeilyyn: 🐕‍🦺 Pidä koira kytkettynä. Yksi hyvä ratkaisu on hankkia itselle vetovyö, johon hihna tai fleksi on kiinnitettynä. 💤 Opeta koira lepäämään tauoilla. Koiran rauhallinen taukokäytös voi säästää omia ja mahdollisten kanssaretkeilijöiden hermoja, mutta on tärkeää myös koiran jaksamiselle. ⛰️ Totuta koira pikkuhiljaa lisääntyvään rasitukseen. Karvakaveri on hyvä opettaa kulkemaan pidempiä matkoja vähitellen, sillä koira voi ihmisen tavoin ylirasittua äkillisesti lisääntyneestä liikunnasta. Treenaa erilaisissa maastoissa liikkumista, mm. jyrkissä rinteissä nousemista ja laskeutumista sekä jokien ylityksiä. 🌞 Varaudu helteeseen ja auringonpaahteeseen. Mieti missä lämpötilassa koirasi vielä nauttii ulkoilusta. Lämpöhalvauksen riski on todellinen kuumana kesäpäivänä. Muista tarvittaessa viilennystauot vaikkapa vedessä kahlaten. ❄️ Varaudu myös kylmään. Ota tarvittaessa mukaan lämmintä puettavaa koiralle, sillä kesälläkin voi tulla vilu varsinkin tauoilla tai yöpyessä. 💧 Huolehdi, että vettä on saatavilla. Koira juo yleensä mielellään kaikista lätäköistä, puroista ja järvistä. Mukaan kannattaa kuitenkin varuilta ottaa myös vaikkapa kokoon taittuva vesikippo tai -pullo. 🍖 Varaa retken pituuden mukaan ruokaa koiralle. Muista, että liikunta juuri ennen tai jälkeen ruokailun voi mahdollisesti altistaa mahalaukun kiertymälle. 🐝 Varaudu ensiapulaukulla. Muun muassa tassuvauriot sekä hyönteisten ja käärmeen puremat on melko yleisiä ja niihin kannattaa varautua etukäteen. 🕷 Huolehdi punkkitorjunta. Punkkitorjunta suojaa koiraa taudeilta, mutta samalla myös omistajaa, kun punkkeja ei kulkeudu koiran mukana sisätiloihin. ❣️ Nauti parhaan ystävän kanssa retkeilystä! 👉🏽 Lue Kivasti koiran kanssa luonnossa-vinkit Suomen Ladun verkkosivuilta: https://www.suomenlatu.fi/vaikuta/ohjeet-ja-etiketit/kivasti-koiran-kanssa-luonnossa.html #retkeily #ulkoilu #koira

03. heinäkuuta 2022

Suomen latu instagramissa

3

Hyvää syytä liittyä Suomen Ladun jäseneksi

Ulkoile

Ulkoilu on yhdessäoloa parhaimmillaan: se lisää onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteenamme on, että kaikki löytävät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Hyvää oloa vai hikeä ja intohimoa? Valinta on sinun.

Osallistu

Suomen Ladun 184 jäsenyhdistystä tarjoavat mahdollisuuden löytää oman, liikunnallisen yhteisön, jossa voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Vaikuta

Ulkoilu kuuluu kaikille. Suomen Ladun jäsenyys on vahva kannanotto ulkoilmaelämän puolesta. Me haluamme tehdä Suomesta maailman parhaan ulkoilumaan. Meille kaikille.

Näin liityt jäseneksi

Suomen Ladun jäseneksi liitytään jäsenyhdistyksen kautta, joita on 184 eri puolilla Suomea. Valitse oman paikkakuntasi tai lähiseutusi yhdistys tai liity johonkin valtakunnallisista jäsenyhdistyksistämme.

Jäsenenä saat myös monipuoliset valtakunnalliset ja paikalliset jäsenedut, kuten arvostetun Latu&Polku lehden.

Liity jäseneksi