Suomen Latu: Suomen Ladun polkujuoksuryhmät pyörivät monella paikkakunnalla jo täyttä häkää. Lähde mukaan ja nauti luonnosta hyvässä seurassa, vauhdikkaasti. www.suomenlatu.fi/polkujuoksu

to 1. kesäkuuta 2017 14.41.58

Suomen Ladun polkujuoksuryhmät pyörivät monella paikkakunnalla jo täyttä häkää. Lähde mukaan ja nauti luonnosta hyvässä seurassa, vauhdikkaasti. www.suomenlatu.fi/polkujuoksu

Ajankohtaista

Suomen Latu: Monipuolisen ulkoilun mahdollisuudet on turvattava, kun Helsingin kaupungin virkistysalueista suunnitellaan kansallispuiston osaa

Helsingin kaupunki omistaa Espoossa ja Vihdissä useita virkistysalueita. Helsingin kaupunki ja Metsähallitus selvittävät parhaillaan mahdollisuuksia liittää nämä alueet osaksi Nuuksion kansallispuistoa. Ennen kuin asiaa viedään eteenpäin, on selvitettävä ja otettava huomioon monia asioita, huomauttaa Suomen Latu tiedotteessaan.

25.11.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Ulkoile

25.11.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Ulkoile

Ovatko jäsentietosi ajan tasalla?

Henkilöjäsen, perhejäsen vai rinnakkaisjäsen? Nyt on aika päivittää jäsenlaji- tai jäsenyhdistystiedot vuodelle 2023. Ilmoita muutoksista jäsenpalveluun 9.12. mennessä.

18.11.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Osallistu, Ulkoile

18.11.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Osallistu, Ulkoile

Suomen Latu julkaissut eduskuntavaalitavoitteensa

Suomen Latu edistää tavoitteitaan eduskuntavaalien lisäksi vaalien jälkeen hallitusohjelmaan vaikuttaen. Eduskuntavaalit järjestetään 2.4.2023.

16.11.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Ulkoile

16.11.2022 | Liikuttaja: Kaikki uutiset, Ulkoile

Syötteet

Retkelle perheen kanssa

18.11.2022

Kuvaajan rukkaset

15.11.2022

Kiilopään lumi hurmasi perheet

15.11.2022

Löytöretkelle

31.10.2022

Suomen Ladun tavoitteena on lisätä ulkoilua matalalla kynnyksellä ja tukea kaikkien Suomessa asuvien luontosuhdetta. Jotta tavoitteemme voi täyttyä, pitää päätöksenteon kaikilla asteilla olla ulkoilua tukevaa. Kevään 2023 eduskuntavaaleissa Suomen Ladun tavoitteena on saada ulkoilun ääni kuuluviin. Eduskuntavaalitavoitteemme ovat seuraavat: 1. 𝓣𝓾𝓻𝓿𝓪𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓳𝓸𝓴𝓪𝓶𝓲𝓮𝓱𝓮𝓷𝓸𝓲𝓴𝓮𝓾𝓭𝓮𝓽 𝓳𝓪 𝓹𝓪𝓷𝓸𝓼𝓽𝓮𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓷𝓲𝓲𝓼𝓽ä 𝓿𝓲𝓮𝓼𝓽𝓲𝓶𝓲𝓼𝓮𝓮𝓷 Jokamiehenoikeudet ovat kansallisaarteemme. 2.𝓤𝓾𝓭𝓲𝓼𝓽𝓮𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓾𝓵𝓴𝓸𝓲𝓵𝓾𝓵𝓪𝓴𝓲 Muun muassa yhteiskunnalliset muutokset ja ulkoilusta ja luonnon virkistyskäytöstä lisääntynyt tieto ovat aiheuttaneet ulkoilulaille uudistustarpeita. 3.𝓚𝓮𝓱𝓲𝓽𝓮𝓽ää𝓷 𝓾𝓵𝓴𝓸𝓲𝓵𝓾𝓪𝓵𝓾𝓮𝓲𝓽𝓪 𝓳𝓪 𝓾𝓵𝓴𝓸𝓲𝓵𝓾𝓷 𝓸𝓵𝓸𝓼𝓾𝓱𝓽𝓮𝓲𝓽𝓪 Ulkoilun olosuhteiden ylläpitäjiä, kuten kuntia, virkistysalueyhdistyksiä ja -säätiöitä sekä Metsähallituksen luontopalveluita on tuettava ja niiden riittävä rahoitus on turvattava. 4.𝓥𝓪𝓱𝓿𝓲𝓼𝓽𝓮𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓴𝓪𝓷𝓼𝓪𝓵𝓪𝓲𝓼𝓽𝓮𝓷 𝓹𝓸𝓲𝓴𝓴𝓮𝓾𝓼𝓪𝓲𝓴𝓸𝓳𝓮𝓷 𝓼𝓮𝓵𝓿𝓲𝔂𝓽𝔂𝓶𝓲𝓼𝓽𝓪𝓲𝓽𝓸𝓳𝓪 Valtion tulee hankerahoittaa toimenpiteitä, joilla edistetään kansalaisten poikkeusaikojen selviytymistaitoja. Poikkeuksellisiin tilanteisiin voivat johtaa esimerkiksi pitkäaikaiset sähkökatkot, energiakriisi, vedenjakelun häiriöt, luonnontuhot, vakavat tartuntataudit ja sotilaalliset konfliktit. 5.𝓚ä𝔂𝓷𝓷𝓲𝓼𝓽𝓮𝓽ää𝓷 𝓹𝓸𝓲𝓴𝓴𝓲𝓱𝓪𝓵𝓵𝓲𝓷𝓷𝓸𝓵𝓵𝓲𝓷𝓮𝓷 𝓵𝓲𝓲𝓴𝓴𝓾𝓶𝓲𝓼𝓸𝓱𝓳𝓮𝓵𝓶𝓪 Tarvitsemme enemmän koordinaatiota ja hallinnonrajat ylittävää yhteistoimintaa liikunnan edistämisessä. Liian vähäiseen liikkumiseen puuttuvan liikkumisohjelman tulee olla valtioneuvoston johtama, jotta eri hallinnonaloilla liikuntaa edistetään saman suuntaisesti. Liikkumisohjelman työkaluina vakiinnutetaan Liikkuvat-kokonaisuus ja liikuntapolitiikan koordinaatioelin. Millaisiin ulkoiluasioihin sinä toivoisit muutosta? #eduskuntavaalitavoitteet

18. marraskuuta 2022

Suomen latu instagramissa

3

Hyvää syytä liittyä Suomen Ladun jäseneksi

Ulkoile

Ulkoilu on yhdessäoloa parhaimmillaan: se lisää onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteenamme on, että kaikki löytävät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Hyvää oloa vai hikeä ja intohimoa? Valinta on sinun.

Osallistu

Suomen Ladun 184 jäsenyhdistystä tarjoavat mahdollisuuden löytää oman, liikunnallisen yhteisön, jossa voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Vaikuta

Ulkoilu kuuluu kaikille. Suomen Ladun jäsenyys on vahva kannanotto ulkoilmaelämän puolesta. Me haluamme tehdä Suomesta maailman parhaan ulkoilumaan. Meille kaikille.

Näin liityt jäseneksi

Suomen Ladun jäseneksi liitytään jäsenyhdistyksen kautta, joita on 184 eri puolilla Suomea. Valitse oman paikkakuntasi tai lähiseutusi yhdistys tai liity johonkin valtakunnallisista jäsenyhdistyksistämme.

Jäsenenä saat myös monipuoliset valtakunnalliset ja paikalliset jäsenedut, kuten arvostetun Latu&Polku lehden.

Liity jäseneksi