Suomen Ladun tavoitteena on lisätä ulkoilua matalalla kynnyksellä ja tukea kaikkien Suomessa asuvien luontosuhdetta. Jotta tavoi...

pe marrask. 18 10:15:06 2022

Suomen Ladun tavoitteena on lisätä ulkoilua matalalla kynnyksellä ja tukea kaikkien Suomessa asuvien luontosuhdetta. Jotta tavoitteemme voi täyttyä, pitää päätöksenteon kaikilla asteilla olla ulkoilua tukevaa. Kevään 2023 eduskuntavaaleissa Suomen Ladun tavoitteena on saada ulkoilun ääni kuuluviin.

Eduskuntavaalitavoitteemme ovat seuraavat:

1. 𝓣𝓾𝓻𝓿𝓪𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓳𝓸𝓴𝓪𝓶𝓲𝓮𝓱𝓮𝓷𝓸𝓲𝓴𝓮𝓾𝓭𝓮𝓽 𝓳𝓪 𝓹𝓪𝓷𝓸𝓼𝓽𝓮𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓷𝓲𝓲𝓼𝓽ä 𝓿𝓲𝓮𝓼𝓽𝓲𝓶𝓲𝓼𝓮𝓮𝓷
Jokamiehenoikeudet ovat kansallisaarteemme.

2.𝓤𝓾𝓭𝓲𝓼𝓽𝓮𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓾𝓵𝓴𝓸𝓲𝓵𝓾𝓵𝓪𝓴𝓲
Muun muassa yhteiskunnalliset muutokset ja ulkoilusta ja luonnon virkistyskäytöstä lisääntynyt tieto ovat aiheuttaneet ulkoilulaille uudistustarpeita.

3.𝓚𝓮𝓱𝓲𝓽𝓮𝓽ää𝓷 𝓾𝓵𝓴𝓸𝓲𝓵𝓾𝓪𝓵𝓾𝓮𝓲𝓽𝓪 𝓳𝓪 𝓾𝓵𝓴𝓸𝓲𝓵𝓾𝓷 𝓸𝓵𝓸𝓼𝓾𝓱𝓽𝓮𝓲𝓽𝓪
Ulkoilun olosuhteiden ylläpitäjiä, kuten kuntia, virkistysalueyhdistyksiä ja -säätiöitä sekä Metsähallituksen luontopalveluita on tuettava ja niiden riittävä rahoitus on turvattava.

4.𝓥𝓪𝓱𝓿𝓲𝓼𝓽𝓮𝓽𝓪𝓪𝓷 𝓴𝓪𝓷𝓼𝓪𝓵𝓪𝓲𝓼𝓽𝓮𝓷 𝓹𝓸𝓲𝓴𝓴𝓮𝓾𝓼𝓪𝓲𝓴𝓸𝓳𝓮𝓷 𝓼𝓮𝓵𝓿𝓲𝔂𝓽𝔂𝓶𝓲𝓼𝓽𝓪𝓲𝓽𝓸𝓳𝓪
Valtion tulee hankerahoittaa toimenpiteitä, joilla edistetään kansalaisten poikkeusaikojen selviytymistaitoja. Poikkeuksellisiin tilanteisiin voivat johtaa esimerkiksi pitkäaikaiset sähkökatkot, energiakriisi, vedenjakelun häiriöt, luonnontuhot, vakavat tartuntataudit ja sotilaalliset konfliktit.

5.𝓚ä𝔂𝓷𝓷𝓲𝓼𝓽𝓮𝓽ää𝓷 𝓹𝓸𝓲𝓴𝓴𝓲𝓱𝓪𝓵𝓵𝓲𝓷𝓷𝓸𝓵𝓵𝓲𝓷𝓮𝓷 𝓵𝓲𝓲𝓴𝓴𝓾𝓶𝓲𝓼𝓸𝓱𝓳𝓮𝓵𝓶𝓪
Tarvitsemme enemmän koordinaatiota ja hallinnonrajat ylittävää yhteistoimintaa liikunnan edistämisessä. Liian vähäiseen liikkumiseen puuttuvan liikkumisohjelman tulee olla valtioneuvoston johtama, jotta eri hallinnonaloilla liikuntaa edistetään saman suuntaisesti. Liikkumisohjelman työkaluina vakiinnutetaan Liikkuvat-kokonaisuus ja liikuntapolitiikan koordinaatioelin.

Millaisiin ulkoiluasioihin sinä toivoisit muutosta?

#eduskuntavaalitavoitteet

Syötteet

Suomen latu instagramissa

3

Hyvää syytä liittyä Suomen Ladun jäseneksi

Ulkoile

Ulkoilu on yhdessäoloa parhaimmillaan: se lisää onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteenamme on, että kaikki löytävät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.

Osallistu

Suomen Ladun 176 jäsenyhdistystä tarjoavat mahdollisuuden löytää oman ulkoilevan yhteisön, jossa voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Vaikuta

Ulkoilu kuuluu kaikille. Suomen Ladun jäsenyys on vahva kannanotto ulkoilmaelämän puolesta. Me haluamme tehdä Suomesta maailman parhaan ulkoilumaan.

Näin liityt jäseneksi

Suomen Ladun jäseneksi liitytään jäsenyhdistyksen kautta, joita on 176 eri puolilla Suomea. Voit valita lähiseutusi yhdistyksen, valtakunnallisen yhdistyksen tai Suomen Ladun suorajäsenyyden.

Jäsenenä saat myös monipuoliset valtakunnalliset ja paikalliset jäsenedut, kuten arvostetun Latu&Polku lehden.

Liity jäseneksi