Buorre Sámi álbmotbeaivi! Tänään vietetään saamelaisten kansallispäivää. Saamelaiset ovat EU:n ainoa alkuperäiskansa. Suomessa ...

su helmik. 06 10:28:49 2022

Buorre Sámi álbmotbeaivi! Tänään vietetään saamelaisten kansallispäivää.

Saamelaiset ovat EU:n ainoa alkuperäiskansa. Suomessa asuu noin 10 000 saamelaista, jotka puhuvat kolmea eri saamenkieltä.
Suomen Latu Kiilopää sijaitsee Inarin kunnassa saamelaisten kotiseutualueella. Olemme sitoutuneet noudattamaan saamelaiskäräjien hyväksymiä vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun periaatteita.

Saamen lippu on saamelaisen taiteilija Astrid Båhlin suunnittelema. Lipun punainen ympyrä kuvaa aurinkoa ja sininen kuuta. Lipussa leiskuvat punaisen ja sinisen lisäksi keltainen ja vihreä väri. Saamelaisten lipun väriloisto toistuu perinteisissä saamenpuvuissa.


Buorre Sámi álbmotbeaivi! Tänään vietetään saamelaisten kansallispäivää.

Saamelaiset ovat EU:n ainoa alkuperäiskansa. Suomessa asuu noin 10 000 saamelaista, jotka puhuvat kolmea eri saamenkieltä.

Suomen Latu Kiilopää sijaitsee Inarin kunnassa saamelaisten kotiseutualueella. Olemme sitoutuneet noudattamaan saamelaiskäräjien hyväksymiä vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun periaatteita.Saamen lippu on saamelaisen taiteilija Astrid Båhlin suunnittelema. Lipun punainen ympyrä kuvaa aurinkoa ja sininen kuuta. Lipussa leiskuvat punaisen ja sinisen lisäksi keltainen ja vihreä väri. Saamelaisten lipun väriloisto toistuu perinteisissä saamenpuvuissa.

#saami #kansallispäivä #alkuperäiskansa #kulttuuri #perinteet #juuret #juhlapäivä

Syötteet

Suomen latu instagramissa

3

Hyvää syytä liittyä Suomen Ladun jäseneksi

Ulkoile

Ulkoilu on yhdessäoloa parhaimmillaan: se lisää onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteenamme on, että kaikki löytävät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.

Osallistu

Suomen Ladun 176 jäsenyhdistystä tarjoavat mahdollisuuden löytää oman ulkoilevan yhteisön, jossa voi osallistua toimintaan itselleen sopivalla tavalla.

Vaikuta

Ulkoilu kuuluu kaikille. Suomen Ladun jäsenyys on vahva kannanotto ulkoilmaelämän puolesta. Me haluamme tehdä Suomesta maailman parhaan ulkoilumaan.

Näin liityt jäseneksi

Suomen Ladun jäseneksi liitytään jäsenyhdistyksen kautta, joita on 176 eri puolilla Suomea. Voit valita lähiseutusi yhdistyksen, valtakunnallisen yhdistyksen tai Suomen Ladun suorajäsenyyden.

Jäsenenä saat myös monipuoliset valtakunnalliset ja paikalliset jäsenedut, kuten arvostetun Latu&Polku lehden.

Liity jäseneksi