Hiihtotekniikka

Maastohiihto jaetaan kahteen tyyliin, perinteiseen sekä vapaaseen eli luistelutyyliin. Aloittelijalle perinteinen tyyli on helpompi ja vauhdikkaampaan vapaaseen tyyliin voi siirtyä kunnon kohottua ja suksien hallinnan parannuttua. Kummassakin hiihtotyylissä hyvän tekniikan oppiminen edellyttää tasapainon löytymistä, niinpä aluksi kannattaa harjoitella hiihtämällä ilman sauvoja.

Perinteinen hiihtotyyli

Perinteisen tyylin tekniikoita ovat vuorohiihto, tasatyöntö ja yksipotkuinen tasatyöntö sekä jyrkemmissä nousuissa haarakäynti.

Vapaa hiihtotyyli

Vapaassa hiihtotyylissä voidaan erottaa perusluistelu eli kuokka, yksipotkuinen luistelu eli Wassberg sekä kaksipotkuinen lustelu eli Mogren.

Ajankohtaista

HeiaHeia tutki: Ennätyslämmin talvi muutti suomalaisten liikkumista

12.3.2014
Poikkeuksellisen vähäluminen ja lämmin talvi vaikutti HeiaHeia.com julkaisemien tilastojen ja käyttäjäkyselyn mukaan suomalaisten talviliikuntaa. Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson kommentoi tuloksia.

Vihaiset linnut talviuinnin MM-kisoissa

7.3.2014
Angry Birds hahmot hiihdättävät lapsia Rovaniemen kisoissa 22.-23.3.

Hiihtoniilot opastivat yli 5 000 hiihtäjää

5.3.2014
Vähäluminen talvi ei säikäyttänyt Suomen Ladun Hiihtoniiloja. Hiihtogurujen apua ja kannustusta tarvittiin erityisesti silloin, kun märkä lumi paakkuuntui suksen pohjaan.

Pirkan Hiihto on peruttu

26.2.2014
Suomen Ladun valtakunnallinen laturetki, Suomen vanhin massahiihto, Pirkan Hiihto jouduttiin peruuttamaan lumenpuutteen takia.

Hiihtoniilot johdattelevat lomille

19.2.2014
Aikansa Hiihtoniilo Lauri ”Tahko” Pihkalaa käy kiittäminen, että perheet saavat tänäkin vuonna hengähdystauon arjesta. Suomen Ladun Hiihtoniilot antavat vinkkejä tekniikkaan ja suksien valintaan tapahtumissa ja somessa.

Pitoa pohjaan Hiihtoniiloilta

14.2.2014
Lumettomuus ja lämmin sää ovat vaikeuttaneet talven hiihto-olosuhteita. Nyt jos koskaan tarvitaan Hiihtoniiloja kannustamaan ihmisiä laduille ja auttamaan voitelussa.

Hiihtoniilot innostivat viikonloppuna kansaa laduille

10.2.2014
Suomen Ladun Hiihtoniilot -kampanja pyörähti käyntiin viikonloppuna eri puolilla Suomea.
 

Radiokatu 20, 00240 Helsinki | Avoinna: ma-pe 9:00-15:00 | Vaihde: 044 722 6300 Jäsenasiat: 044 722 6301

Löydä meidät Facebookista