Sauvakävely

Suomalaiset ovat sauvakävelykansaa! Eikä ihme, sillä oikealla tekniikalla laji on tehokasta kuntoilua. Kynnys sauvakävelyn aloittamiseen on matala: välineiksi tarvitaan vain kävelysauvat ja mukavat kengät. Heikko peruskunto tai ylipaino eivät ole esteinä aloittamiselle. Harrastamaan voi lähteä suoraan kotiovelta kaikkina vuodenaikoina.

Sauvakävely on erittäin tehokas kuntoilumuoto. Laji sopii niin kestävyysharjoitteluksi kuin tueksi painonhallintaan. Oman liikunnan seuraaminen vaikkapa askelmittaria käyttäen kannustaa sauvakävelyn harrastajaa. Harjoittelua voi myös tehostaa vaihtelevalla maastolla, nopeammalla temmolla sekä lisäpainoilla.

Tekniikka haltuun!

Puoli miljoonaa suomalaista sauvakävelee vähintään kerran viikossa, mikä itsessään on mahtavaa. Valitettavan moni heistä tekee sen kuitenkin väärällä tekniikalla. Jos hartiasi kipeytyvät tai sauvakävely tuntuu hyödyttömältä sauvojen ulkoiluttamiselta, tarkista tekniikkasi. Oikealla tekniikalla sauvakävelystä saa todellisen fitness-lajin!

Sauvakävelyn tekniikka on helppo oppia. Oikealla tekniikalla hartiat pysyvät rentona, ylävartalo tekee tehokkaasti töitä ja askel rullaa hyvässä kävelyrytmissä.

Sauvakävelyn tekniikkakurssille voit ilmoittautua klikkaamalla tätä linkkiä.

Sauvakävelyn ohjaajakoulutukseen voit ilmoittautua klikkaamalla tätä linkkiä. 

Anna itsesi innostua sauvakävelystä

Jos kaipaat helppoa, tehokasta ja halpaa lajia, tutustu sauvakävelyyn! Näiltä sivuilta löydät

opastusta oikeaan tekniikkaan

tietoa lajin terveysvaikutuksista

opastusta varusteisiin ja niiden huoltoon

sauvakävelyyn liittyviä tapahtumia

tietoa kursseista ja koulutuksista

tietoa lajin taustoista ja historiasta

 

Villitys haihtui, suosio jäi

Uutuudenviehätyksen haihduttua sauvakävelyn näkyvyys mediassa on vähentynyt, mutta lajin suosio on säilynyt. Suomen Liikunta ja Urheilu – järjestön kevään 2010 julkaiseman tutkimuksen mukaan sauvakävely on kahdeksanneksi suosituin liikuntalaji Suomessa. Jopa 454 000 meistä sauvakävelee ainakin kerran viikossa. Luku on kasvanut edellisestä liikuntatutkimuksesta (vuosilta 2005-2006) kymmenellätuhannella.
Erityisesti vanhempien ihmisten keskuudessa sauvakävelyn suosio on huima. 66-79-vuotiaiden joukossa laji on kasvattanut harrastajamääräänsä 40%. Tässä ikäryhmässä sauvakävely nousi toiseksi suosituimmaksi liikuntalajiksi.

Get Flash to see this player.

Get Flash to see this player.

Ota yhteyttä

Aikuisliikunnan koordinaattori
Hanna Okkonen
etunimi.sukunimi (at) suomenlatu.fi

 Tilaa oma kurssi

Nyt voit tilata sauvakävelykurssin esimerkiksi omalle työyhteisöllesi. Tutustu ja tilaa.

Ajankohtaista

Sauvakävelystä trendilaji?

8.4.2014
Suomessa sauvakävely mielletään yleensä keski-iän ylittäneiden terveysliikunnaksi. Oikean tekniikan hallitseville se on kuitenkin tehokasta kuntoliikuntaa.

Ilmoittaudu kevään ja kesän kursseille

14.2.2014
Muumin johdattelemana pääsee tänä vuonna myös retkeilemään. Aikuisille tarjolla on geokätköilyä, melontaa, sauvakävelyä, maastorullaluistelua ja retkeilytaitojen hiomista.

Ilmoittaudu syksyn kursseille!

22.8.2013
Suomen Ladun syksyn kurssit ovat pyörähtäneet käyntiin. Tarjolla on monipuolinen valikoima aikuisliikuntaa, lastentoimintaa ja ohjaajakoulutuksia.

Helsinki Nordic Walk sunnuntaina Töölönlahdella

6.8.2013
Koko kansan suosikkilaji valtaa Helsingin Töölönlahden sunnuntaina 11.8. Suomen Latu tarjoaa reitin varrella henkilökohtaista tekniikkaohjausta. Tule laittamaan sauvakävelytekniikkasi kuntoon!

Helsinki Nordic Walk 11.8.

26.6.2013
Welcome to Helsinki Nordic Walk in August. You can choose Nordic Walking route in the heart of Helsinki. Read more...
 

Radiokatu 20, 00240 Helsinki | Avoinna: ma-pe 9:00-15:00 | Vaihde: 044 722 6300 Jäsenasiat: 044 722 6301

Löydä meidät Facebookista