Geokätköilijöiden kokoontumiset

Geokätköilijät järjestävät omia tapaamisia eri puolilla Suomea. Tapaamiset ilmoitetaan geokätköilyn verkkosivuilla samaan tapaan kuin geokätköjenkin tiedot. Tapaamiset ovat kaikille harrastajille avoimia ja niihin ilmoittaudutaan verkkosivuilla tehtävällä Will attend -loggauksella. Tapaamisten ohjelmasta vastaa yleensä koollekutsuja, joka voi olla kuka tahansa kätköilyä harrastava.

Kokoontumisista käytetään monia eri nimiä: event, event cache, miitti, jne. "CITO" on tapaaminen, jossa yhtenä ohjelmana on kokoontumispaikkana käytettävän alueen siivoaminen (cache in, trash out).

Suomessa pidettävät tapahtumat näkyvät kirjautuneille käyttäjille suomenkielisen www.geocache.fi -sivuston etusivulla.

Suomen Ladun jäsenyhdistys Geoliikkujat ry on erikoistunut geokätköilijöiden kokoontumisten järjestämiseen.

 YHDESSÄ geokätköillen 10.5.2014

Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset järjestävät geokätköilijöiden kokoontumisia jälleen YHDESSÄ-teemalla toukokuussa. 10.5. on samalla valtakunnallinen Liiku terveemmäksi -päivä.

Geokätköily on parhaimmillaan mukavaa ulkonaliikkumista ja haastetta kaipaaville löytyy myös runsaasti kätköjä, joissa joutuu ponnistelemaan enemmänkin. Se onkin geokätköilyn yksi parhaista puolista, että liikunnan määrän voi ennalta valita.

Helmikuussa 2013 järjestettiin yhteensä 13 YHDESSÄ-eventtiä. Tänä vuonna tavoitteena on saada koolle 25 eventtiä.

Yhdistyksille lisätietoa tapahtumista

Megaeventit kätköilijöiden suurkokoontumisia

Suurimpia geokätköilijöiden kokoontumisia kutsutaan megaeventeiksi. Tällaisia megaeventtejä järjestetään eri puolilla maailmaa muutamia vuosittain. Megaeventiksi kutsutaan tapahtumaa, johon osallistuu vähintään 500 henkilöä. Perinteikkäin megaevent on Yhdysvalloissa järjestettävä Geowoodstock.

Suomessa on järjestetty kolme megaeventtiä, Tampereen Härmälässä 2011, Turun Kupittaalla elokuussa 2012 ja Muonion Harrinivalla kesällä 2013.

12.12.12 geokätköilijät kokoontuivat eri puolilla Suomea - myös Suomen Ladun toimistolla 

Keskiviikkona 12.12.2012 järjestettiin eri puolilla Suomea kymmeniä geokätköilijöiden kokoontumisia. Syynä moneen miittiin oli lähes sataan vuoteen viimeinen tällainen päivämäärä (12.12.12), seuraava vastaava päivämäärä on vasta vuonna 2101.

Suomen Latu järjesti oman miitin Suomen Ladun toimistolla kello 12-13. Tarjolla oli pikkujoulujen hengessä glögiä ja piparia. Toimistolla oli vilkasta, sillä 98 nimimerkkiä kirjasi käyntinsä vieraskirjaan - kävijöitä oli siis reilusti toistasataa. Kävijöiden kesken arvottiin 12 upouutta Suomen Ladun geokolikkoa. Ladun tapahtuman nettisivu löytyy geokätköilijöiden sivuilta osoitteessa http://coord.info/GC40VYW

 

Toistasataa geokätköilijää kokoontui Suomenlinnassa 27.8.2009 järjestettyyn miittiin, jossa oli vierailulla myös Groundspeakin edustajia USA:sta (Kuva: Suomen Latu / MIka Asikainen)

 

Ennen Megaeventtejä Suomen suurin eventti pidettin 2.10.2010 Keravan Keinukalliolla. Tapahtumalla kunnioitettiin Suomen ensimmäisen geokätkön kymmenvuotista taivalta. Kuva "Liimes".

 

 

Radiokatu 20, 00240 Helsinki | Avoinna: ma-pe 9:00-15:00 | Vaihde: 044 722 6300 Jäsenasiat: 044 722 6301

Löydä meidät Facebookista